Алуминиева дограма

„ВИАС“ – ЕООД е една от водещите фирми на пазара за алуминиеви профилни системи. След като придоби повече опит в областта на алуминиевата екструзия, а и водена от желанието за развитие и усъвършенстване, фирмата предприе разработването на свои собствени алуминиеви системи, вече известни под продуктовото име “VIVA PLAST”.

Алуминият е вторият най-употребяван метал в света. Основните му качества са лекота, устойчивост на корозия, възможност за лесно придаване на форми и висока топлопроводимост. Предвид всички тези негови характеристики това е металът, който се използва за производството на врати и прозорци.

Алуминиевата дограма е предназначена за помещения, в които икономията на енергия не е основен приоритет. Тя се използва в направата на офис сгради, павилиони, производствени халета, вътрешни за помещението прегради и врати и др. Основно алуминиевият профил се дели на две групи:

Алуминиев профил без прекъснат термомост (нарича се още „студен профил“) – изработен изцяло от чист алуминий, неговата конструкциия е изключително лека, като придава на пространството максимално изчистен вид. Основен недостатък на този вид алуминиев профил е, че има добра топлопроводимост, което при резки температурни влияния и влажно време води до образуването на конденз. Алуминиевият профил без прекъснат термомост се използва за направата на търговски и промишлени сгради, административни и жилищни сгради, като вътрешни прегради, покривни конструкции и др.

Алуминиев профил с прекъснат термомост – поради получаването на конденз при чистия алуминий и за преодоляване на този проблем се използва алуминиев профил с прекъснат термомост. Разликата със „студения профил“ е в поставянето на специална полиамидна вложка в алуминиевия профил. По този начин не се позволява топлопреминаването между алуминия вън и вътре. Този вид алуминиев профил е подходящ най-вече в помещения с чести смени на температурата и влагата, тъй като предпазва от конденз.

Основните предимства на алуминиевата дограма са:

изключителна дълготрайност на профила при експлоатация.

относително леки конструкции с ниско тегло.

устойчивост на почти всички вредни въздействия на околната среда.

лесна поддръжка.

издържа на температурен диапазон от - 80 до 80 градуса.

възможност за неограничена цветова гама по каталога на RAL.

АЛУМИНИЕВА СИСТЕМА „O 38”

Студените профили от алуминий се употребяват най-често за прозорци и  врати в сградите поради добрата топлопроводимост, тераси, външни и вътрешни прегради, за направата на търговски сгради, сенници и много други.

Отваряемата система на VIVA PLAST „O 38“ е 38,0 мм. серия отговаряща на всички Европейски стандарт и норми за качество. Тази система предлага поставяне на единично стъкло с размери от 4 до 10 мм., както и на стъклопакет до 24 мм.

Алуминиевите системи VIVA PLAST  се отличават от другите системи преди всичко със съвършенството на конструкциите, модерното планиране и издръжливост. Естетичният вид и функционалност са други качества, които системата притежава. Благодарение на съвместимостта между различните системи се увеличава възможността за комбиниране според индивидуалния избор на потребителите. Проектирана е така, че да изпълнява външни и вътрешни архитектурни предложения, където не е необходим термо мост.

Профилите от системата „O 38” са предназначени и отговарят на всички изисквания на крайния потребител. Именно поради тази причина те сa един предпочитан избор на клиентите.

АЛУМИНИЕВА СИСТЕМА „S 28”

Дограмите освен според материала, от които се произвеждат могат да бъдат разделени и спрямо отварянето, което имат. Плъзгането е начин на отваряне, което се предпочита най-често при липсата на достатъчно пространство за отваряне на крилата. Този тип отваряне се изработва най-често от алуминий.

Тази система е подходяща за вътрешен монтаж – за изпълнение на врати и преградни стени. Касите са два вида /единична и двойна/. Ширината им е 43,0 мм. и 45,0 мм., а крилото е с ширина 28,0 мм., с възможност за остъкляване, както с единично стъкло от 4 мм., така и със стъклопакети до 20 мм.

Също както и при отваряемите алуминиеви дограми може да се използва студен или термо профил, въпреки че най-често срещните изработки са без прекъснат термомост. Плъзгане изработено от студен профил се използва предимно при вътрешни преграждания или помещения, в който не е необходима топло изолация.

Плъзгането се извършва чрез поставянето на поне две релси по горния и долния хоризонтал съответно. В зависимост от това колко крила ще се поставят се определя и броят на релсите.

Алуминиевите профили могат да се боядисат в цветове по RАL или да се фолират с дървесна имитация. Пълнежът, който се поставя може да бъде стъклопакет, ПДЧ или термопанел, които също имат възможност да са в цвят.

АЛУМИНИЕВА СИСТЕМА „ТВО 55”

Системата „ТВО 55“ е модерна алуминиева система, задоволяваща най-новите архитектурни тенденции при направата на врати и прозорци, където е необходима термоизолация /термомост/. Функцията на този термо мост е да задържа въздух и да запазва температурата в помещението.

Това позволява интегрирането и във всякакви климатични условия и различни сгради. Тя е специално проектирана за всички размери врати и прозорци, подходящи както за търговски, така и за жилищни обекти.Системата е старателно тествана и покрива всички изисквания за термоизолация, шумоизолация и сигурност.

Тази система е с дебелина на профила 55,0 мм. Подходяща е както за фиксирани, така и за отваряеми външни врати и прозорци. Снабдена е с три гумени уплътнения – централно, външно и вътрешно, и специално разработена дренажна система, осигуряващи добра хидро- и топлоизолация. Тази система притежава термомост, който е 24мм.

Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 24 до 38 мм. в зависимост от желанието на клиента. Профилите могат да се боядисват по цялата гама на RAL.

Защо Ние „ТИДИЕМ ПЛАСТ“ – ООД се доверихме на алуминиевия профил „VIVA PLAST“ – защото избирайки системите на VIVA PLAST, правим „избор до живот”. Определението произтича от надеждността и здравината, която системите осигуряват. Те не изискват много разходи при поддържането, а при подмяна рамките напълно се рециклират. Така те помагат за опазването на околната среда. Това качество определено е ключово, особено когато темата за опазването на природата е актуална днес.

Партньори, с които постигнахме много!