Комарници

РОЛЕТНИ

Съвременните противонасекомни мрежи или т.нар. комарници са трайно и надеждно средство да се решат завинаги проблемите с досадните насекоми. Те гарантират спокойствие през горещото полугодие като ефективно Ви защитават от всякaкви летящи насекоми. Комарниците не изискват никаква поддръжка, освен елементарно почистване. Рамките на мрежите се произвеждат от алуминиеви профили, което ги прави трайни и устойчиви. Използваната мрежа е със силиконово покритие, което не се влияе от външни условия, издръжлива е на слънчеви лъчи и други атмосферни условия. Комарниците не заемат много място и не пречат. Могат да бъдат поставяни на прозорци и врати с всякакъв размер и характеристики.

В зависимост от конфигурацията на дадена дограма се предлагат различни решения за тяхното изпълнение.

СТАТИЧНИ

Статичните комарници се монтират към дограмата и не могат да се отварят. Подходящи са за всички видове прозорци, при които не се налага преминаване през пространството и не се налага преместването на мрежата. Най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението. В много от случаите има възможност да бъдат откачани и закачани сезонно. Това се осъществява посредством специални куки, магнити или райбери.

РОЛЕТНИ

Ролетните комарници са оптималният вариант за комарник – удобен, надежден, дълготраен. При този комарник чрез вграден автоматичен механизъм мрежата се прибира на ролка в кутията, а при нейното разтягане се закрепя с механизми. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. В зимните месеци от годината комарната мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене и от резките пориви на вятъра.

ПЛИСЕ

Комарниците модел „Плисе“ са едно много иновативно решение. Много често при желанието за монтаж на комарник се сблъскваме с казуси и трябва да вземем решения кое удобство да пожертваме за сметка на друго. Не са рядкост и случаите когато имаме голяма двукрила врата и трябва да сложим комарник само на едното крило защото ако има и на двете ще трябва да се съобразяваме с един вертикален профил по средата на вратата. Тези и куп други подобни неудобства са вече в историята. Събирането на този модел комарник става в хоризонтално направление, като се прегъва като хармоника, и има възможност да се събере както в левия, така и в десния край на вратата. Събран, комарникът заема минимално място и не пречи на изгледа и преминаването.

НА ПАНТИ

Комарниците на панти са подходящи за всички отваряеми части – прозорци или балконски врати. Те са отваряеми, в посока навън и са закрепени на панти към дограмата със дръжка от вътрешната, и шнапер или магнити от външната страна. Механизмът е максимално опростен. Така на практика този тип противонасекомни мрежи не се чупи, не старее и може да се използва за изключително дълъг период от време.

Партньори, с които постигнахме много!